| Attracties | Bezoekersattracties | Overnachten | Congressen | Educatieve Bezoeken |Ligging | New Lanark Conservation
Trust

New Lanark Homepage

Het Schotse New Lanark is een prachtige gerestaureerde katoenspinnersplaats uit de achttiende eeuw. Het ligt vlakbij de Clyde Watervallen en minder dan een uur rijden van Edinburgh en Glasgow. New Lanark staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Op deze website vindt u onder meer informatie over het dorp, het hotel en ons bekroonde Bezoekerscentrum, één van de Schotse topattracties. Per jaar brengen ruim 400.000 mensen uit de hele wereld een bezoek aan het centrum.
Het New Lanark Mill Hotel biedt de unieke mogelijkheid om in het hart van het werelderfgoed te verblijven, aan de oevers van de rivier de Clyde. De fascinerende geschiedenis van New Lanark is tot leven gebracht in een bekroond Bezoekerscentrum. U kunt hier alle attracties bezoeken met een zogeheten passport ticket.

New Lanark kreeg bekendheid toen Robert Owen de spinnerij leidde, van 1800 tot 1825. Owen veranderde het leven in New Lanark met ideeën en mogelijkheden die zeker honderd jaar op hun tijd vooruit liepen. Kinderarbeid en lijfstraffen werden afgeschaft en dorpsbewoners kregen degelijke woningen, scholen en avondopleidingen, gratis gezondheidszorg en betaalbaar eten.

New Lanark is nog steeds bewoond. De plaats wordt beheerd door een onafhankelijke liefdadigheidsinstelling, de New Lanark Trust. De opbrengst van het hotel en de bezoekersattracties ondersteunen de historische plaats en zorgen ervoor dat de Trust de restauraties kan voortzetten.

mogelijk gemaakt door TripAdvisor
Click to edit this page

Das New Lanark Erhaltung Vertrauen
Designed and hosted by Digital Routes

Bobby WorldWide

Approved 508